Tre (3) huvudingångar till materialet

# 1 – Kategoriindelningen ”Struktur och innehåll” som finns till höger på web sidan. Under i mobilen… Visar samtliga hyttor och bruk inkl antalet per ”kommun”. fis2# 2 – ”Kartor med länkar” till höger på web sidan. Varje hytta och bruk är utplottade kommunvis på en GoogleMap karta. Efter att ha öppnat en av kartbilderna representeras varje hytta och hammare av en kartnål. Var och en av kartnålarna är sedan länkade till resp plats. Klickar man på länken visas materialet och bilderna från just platsen inkl mer exakta kordinater.  fis3

# 3 – ”Söka på bloggen” går naturligtvis också. Det kan dock uppstå problem ibland med våra svenska å, ä och ö. Pröva i så fall att ersätt dem med a eller o. fis4

När man är väl inne i materialet finns under varje hytta eller bruk en ”gul” bild och sammanställning av olika koordinater typer. Mest med tanke på GPS´n i bilen men också om man väljer att leta sig fram med hjälp av en kartfunktion i mobilen etc. Koordinaterna i den ”gula” sammanställning har mer precis angivelse.

Vid logan för ”Lantmäteriet” resp Riksantikvarieämbetet finns normalt en länk till resp karta för den specifika hyttan eller hammaren.
fis5

Sitén har fått utökat innehåll som i huvudsak visas på vänstra sidan på ingångssidan. Bl a lite om NKLJ banan och dess sträckning och hur och var man förr tog sig över vattendragen i Värmland. Inte minst vid de olika färjelägena utefter Klarälven som rinner igenom hela landskapet. Har kommit över en ”bildskatt” av blandade äldre bilder från Värmland. Jobbar man just nu igenom och lägger upp dem som just ”Äldre bilder – orten”. Sammanställningen visas på högra sidan i web fönstret om du sitter vid en dator.

Upphovsrätt till bilder

Betraktelser

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s